Hjulskifte - Däckspecialisten i Huddinge AB

Hjulskifte

Har det blivit dags för hjulskifte? Precis som allt annat som rör din bils prestanda och köregenskaper kan du lita på att Däckteam hjälper dig på ett fackmannamässigt och prisvärt sätt.

Hur går hjulskiftet till?

Vid ett hjulskifte hos oss ser vi till att däcken placeras i rättsposition på din bil i förhållande till greppyta och mönsterslitage. Även vid nära nog optimala hjulinställning tenderar nämligen däcken att slitas ojämnt vilket kan i sin tur skapar en ojämn greppyta mot underlaget. Med ett rätt genomfört hjulskifte förlänger du därför helt enkelt däckens livslängd. Bra för ekonomin, och bra för din egen säkerhet.

Bästa däcken bak!

Tro det eller ej, men de bästa däcken ska faktiskt alltid sitta på bilens bakaxel, även om du har en framhjulsdriven bil! Det beror på att risken för sladd minskar väsentligt med bra bakdäck, något som mer än väl uppväger för maximalt grepp på drivande däckpar. Boka tid för hjulskifte direkt via vår hemsida, så hjälper vi dig med allt från hjulskifte till däckförvaring.

Däckbyte = hjulskifte !

Hjulskifte kallas ibland felaktigt för däckbyte, men innebär alltså inte ett byte av däck på befintliga fälgar, utan att man byter från till exempel sommardäck till vinterdäck.

Dubbdäck får användas: 1 Oktober–15 April. Men även under annan tid om det är eller befaras bli vinterväglag.

Odubbade vinterdäck: Du som kör på odubbade vinterdäck bör skifta senast 1 maj.

Däcktjänster i samarbete med Däckteam

Däckteam