Rostskyddskontroll - Däckspecialisten i Huddinge AB

Rostskyddskontroll

En kompletterande rostskyddsbehandling bör göras i ett tidigt stadium innan rosten hinner få fäste. Absolut senast i stadiet när ytrost uppstår. När kraftig rost bildats kan det vara för sent att stoppa rosten.

Om du är osäker på din bils rostskyddsbehandling så gör en rostskyddskontroll hos oss.
Du får en professionell och tillförlitlig rapport om din bils roststatus på mindre än en halvtimme och du är med hela tiden. Vi rekommenderar dig vilken rostskyddsbehandling som är optimal för just din bil.

DÄRFÖR ROSTAR DIN BIL

De flesta bilar är inte tillverkade för att klara de hårda klimatförhållandena vi har i Sverige.
Hur snabbt en bil rostar beror främst på den höga luftfuktigheten. De skiftande säsongerna med kyla, snö och vägsalt under vintern, regn och hög luftfuktighet under vår och höst förstärker effekten.
Även luftföroreningar skyndar på rostutvecklingen. Temperaturvariationer mellan natt och dag, sommar och vinter, men också förvaring av bilen i varmgarage förstärker rostprocessen.
Den svenska medeltemperaturen kring ca +12 C är den gynnsammaste för rosten. När fukten i bilkupén ger imma på rutorna händer detsamma i bilens alla skrymslen och hålrum – fukten skyndar på rostens utveckling.

ÄVEN DIN BILS ROSTSKYDD HAR ETT BÄST-FÖRE-DATUM

Bilars rostskydd har ett bäst-före-datum, som betyder att risken är stor för oåterkalleliga rostangrepp. Den farliga rosten kommer inifrån och syns inte förrän det är för sent!

På grund ut av att Sverige har ett av världens mest rostintensiva vägmiljöer.

ROSTSKYDDSKONTROLL MED FIBEROPTIK

Vi använder titthålsteknik/fiberoptikskamera för att upptäcka rosten som kommer inifrån och som inte syns utanpå förrän det är för sent.

NYA BILAR ROSTAR INTE FÖRUTOM

För bilar som är några år rekommenderar vi att börja med en rostskyddskontroll med specialinstrument. Fiberoptiken ser inuti balkar och alla andra skrymslen där det rostar.
Du får en professionell och tillförlitlig rapport om din bils rost status på mindre än en halvtimme.
Vi ger dig också förslag till ett rostskyddsprogram, som bäst skyddar din bil mot rostskador.

70 olika punkter

Punkterna behandlas efter ett individuellt utformat behandlingsschema för varje bilmodell. Det säkerställer att varje bil behandlas på rätt sätt och varnar bland annat för känslig elektronik så att den inte skadas.

Du får ett Certifikat.

Din bil kommer in i ett rostskyddsprogram och kallas till kontroll och kompletterande rostskyddsbehandling inom 24 till 36 månader.