ROSTSKYDDSKONTROLL

Behåll bilen trygg och säker i många år

Rostskyddskontroll

En kompletterande rostskyddsbehandling bör göras i ett tidigt stadium innan rosten hinner få fäste. Absolut senast i stadiet när ytrost uppstår. När kraftig rost bildats kan det vara för sent att stoppa rosten.

Om du är osäker på din bils rostskyddsbehandling så gör en rostskyddskontroll hos oss.
Du får en professionell och tillförlitlig rapport om din bils roststatus på mindre än en halvtimme och du är med hela tiden. Vi rekommenderar dig vilken rostskyddsbehandling som är optimal för just din bil.

Snabb rostskyddskontroll, som tar ca 15-20 min för endast 175 kr om du bokar före 31mars (ordpris 450 kr)

 

 

Därför rostar din bil.

De flesta bilar är inte tillverkade för att klara de hårda klimatförhållandena vi har i Sverige.
Hur snabbt en bil rostar beror främst på den höga luftfuktigheten. De skiftande säsongerna med kyla, snö och vägsalt under vintern, regn och hög luftfuktighet under vår och höst förstärker effekten.
Även luftföroreningar skyndar på rostutvecklingen. Temperaturvariationer mellan natt och dag, sommar och vinter, men också förvaring av bilen i varmgarage förstärker rostprocessen.
Den svenska medeltemperaturen kring ca +12 C är den gynnsammaste för rosten. När fukten i bilkupén ger imma på rutorna händer detsamma i bilens alla skrymslen och hålrum – fukten skyndar på rostens utveckling.


Även din bils rostskydd har ett bäst-före-datum.

Bilars rostskydd har ett bäst-före-datum, som betyder att risken är stor för oåterkalleliga rostangrepp. Den farliga rosten kommer inifrån och syns inte förrän det är för sent!

På grund ut av att Sverige har ett av världens mest rostintensiva vägmiljöer.


Rostskyddskontroll med fiberoptik.

Vi använder titthålsteknik/fiberoptikskamera för att upptäcka rosten som kommer inifrån och som inte syns utanpå förrän det är för sent.


Kontakta oss redan idag!

Jag vill veta mer om